Mansarda – Podstrešje

Mansarda – Podstrešje 2018-01-30T18:35:34+00:00

Bodočnost gradnje je v ekološko neškodljivi gradnji. Zato so danes naš izziv prihranek energije, stroškov in površine. Srečen je lahko, kdor danes pride do podstrešja, na katerem potem s kreativnostjo uresniči svoje sanje po bivalnem prostoru.

Suhomontažne mavčne plošče spadajo med zdrave gradbene materiale. Njihova lastnost, da sprejemajo odvečno zračno vlago, ko je je v prostoru preveč, in jo oddajajo, ko je je v prostoru premalo, ustvarja stalno prijetno prostorsko klimo, hkrati pa plošče omogočajo regulacijo mraza, vročine in hrupa.

Svoboda pri načrtovanju od vsega začetka

Suhomontažni sistemi postavljajo merila pri svobodnem oblikovanju in podpirajo spremembo oblik, funkcij in elementov. Premišljeni gradbeni sistemi nudijo na vseh področjih izgradnje podstrešja vsklajeno sistemsko tehniko, gospodarne rešitve pa dopuščajo doseganje zahtev jutrišnjega dne. Za vsak namen, vsako zahtevo in vsako kreativno idejo.

Gospodarno v vseh detajlih

Suhomontažni sistemi so idealni za izgradnjo podstrešja. Z mavčnimi ploščami natančnih dimenzij, ki se prilegajo vsaki gradbeni odprtini, s podkonstrukcijo, ki omogoča vgradnjo instalacij v vmesni prostor, in s priborom, ki omogoča realizacijo vseh želja.
Enostavna montaža s premišljenimi rešitvami do najmanjših podrobnosti pomeni tudi izredno hitro gradnjo. To pomeni prihranek časa in denarja pri načrtovanju, gradnji in financiranju. Zanesljivo!

Zanesljivost

Pod streho se pokaže, koliko je kakšen gradbeni material vreden. Kanfu mavčne plošče v povezavi z izolacijskim slojem ščitijo pred mrazom pozimi in visokimi temperaturami poleti; prispevajo k zrakotesnosti in regulirajo zračno klimo. V primeru požara lahko – ker so negorljive – rešujejo tudi življenja. In poskrbijo, da hrup ostane tam, kamor tudi spada – namreč zunaj. Suhomontaža pomeni zanesljivost v vseh pogledih. Nenazadnje dokazujejo to tudi preizkušene konstrukcije in sistemi in certifikat ISO 9001.

Požarna zaščita

Za izdelavo obloge uporabimo ognjevarne gips plošče 15 mm, in sicer kot enoslojno oblogo, kadar želimo doseči požarno zaščito F 30, in kot dvoslojno oblogo, kadar želimo doseči požarno zaščito F 60.
Podkonstrukcijo, na katero pritrdimo oblogo, izdelamo iz lesenih letev ali stropnih C-profilov 60/27, ki morajo biti pritrjeni v medsebojnem razmaku maks. 40 cm. Enostavno pritrjevanje in izravnavanje je mogoče z direktnimi obešali.
Ognjevarne gips plošče montiramo tako, da s svojimi vzdolžnimi robovi ležijo pravokotno na montažne letve oz. profile, pritrjujemo pa jih z vijaki v razmaku 17 cm. Po zaključenem pritrjevanju zafugiramo stične fuge, stike plošč in pritrdilna mesta.

Zrako- in vetrotesnost

Da bi preprečili konvekcijske tokove, kar posledično pomeni toplotne izgube, moramo vsaj toliko pozornosti, kot je posvetimo toplotni zaščiti, posvetiti tudi zrakotesnosti in vetrotesnosti. Učinkovita konstrukcija mora preprečiti pojave prepiha v prostorih, ki delujejo na prostorsko klimo zelo neugodno.

Za večjo kakovost življenja

Suhomontažni sistemi so zanesljiva sistemskima rešitevi za gradnjo sten, stropov in tal. Vsi sistemi so tehnično in optično odlično med seboj vsklajeni in nudijo dodatno neomejene možnosti oblikovanja. To je novo razmišljanje v sodobni arhitekturi, ki ga omogoča mavec kot gradivo, ki je uveljavljeno že od nekdaj. To pa pomeni tudi užitek pri gradnji.